INFORMARE DE PRESĂ 17.04.2020

Instituția Prefectului – Județul Gorj informează că, în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 în județul Gorj.

Astfel, în cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 112 sancțiuni contravenționale, în valoare de 162.500 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației/deplasării. Totodată, polițiștii locali au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 7.000 de lei.

De asemenea, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona centrelor de carantină sau însoțirea transporturilor de persoane spre centrele de carantină. Jandarmii gorjeni au desfășurat și activități de verificare a respectării interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19. Cu această ocazie, au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum de 5.000 lei, un număr de 3 persoane din localitatea Tg Cărbunești, deoarece nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

La nivelul județului Gorj, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în aceste zile de sărbătoare, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică dar și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pe timpul stării de urgență.

Autoritățile fac din nou apel la toți gorjenii să respecte restricțiile impuse de ordonanțele militare dar și acordul dintre Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română. Cetățenii trebuie să evite aglomerările atunci când merg la cumpărături și să evite interacțiunea cu alte persoane în aceste zile de sărbătoare.

  Biroul de presă