Informare de presă 21.04.2020

Instituția Prefectului – Județul Gorj informează că patrule mixte formate din polițiști și jandarmi, precum și lucrători din cadrul MApN au acționat, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică (patrulare, filtre, verificări persoane, etc).

În ultimele 24 de ore, polițiștii gorjeni au desfășurat 22 de misiuni specifice în cadrul cărora oamenii legii au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.160 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației/deplasării.

Totodată, polițiștii locali au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 10.000 de lei.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a 12 centre de carantină cu 26 jandarmi și însoțirea unui transport de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj. Jandarmii gorjeni au desfășurat activități de verificare în teren de respectare a interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19. Cu această ocazie au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum total de 18.000 lei, un număr de 9 persoane, deoarece nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19, în localitățile Tg Jiu, Motru, Tg Carbunesti, Bărbătești și Rovinari.

Autoritățile județene fac apel în continuare către gorjeni, să respecte cu strictețe regulile impuse de starea de urgență și, deși au trecut sărbătorile, nu se poate vorbi de o relaxare a măsurilor. Cetățenii trebuie să evite deplasările în spațiul public iar dacă acest lucru este imposibil, se recomandă purtarea măștii în permanență.

Biroul de presă