Apel către cetățenii județului Gorj

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, face apel către toți cetățenii județului Gorj, să respecte, în continuare, cu strictețe restricțiile impuse prin ordonanţele militare. ”Cu toții trebuie să conștientizăm că pericolul nu a trecut și că singurul mod de a limita răspândirea COVID – 19, este să păstrăm distanțarea socială, să stăm în casă și să respectăm restricțiile.”

Având în vedere că este Săptămâna Mare și în această perioadă premergătoare Sfintelor Sărbători de Paște, cetățenii erau obișnuiți să meargă, în număr mare, la cumpărături, autoritățile recomandă tuturor să evite aglomerația.”Suntem conștienți că vă este greu. Știm că este perioada când, cu toții, dorim să ne pregătim pentru Sfintele Sărbători de Paște, pentru a avea masa cât mai îmbelșugată. Dar anul acesta este altfel. Cu cât evităm aglomerația din magazine sau din piețe, cu atât suntem mai protejați. Dați dovadă de responsabilitate și în felul acesta vom reveni mult mai repede la normalitate!”

În scopul prevenirii aglomerației în piețele agroalimentare în această perioadă și evitării contactului direct între cetățeni, Instituția Prefectului – Județul Gorj a solicitat autorităților locale să dispună măsuri pentru stabilirea unor circuite de intrare, respectiv ieșire și limitarea numărului persoanelor care sunt în același timp în incinta acestor piețe.

Biroul de presă