Informare de presă – vizită de lucru pe șantierul variantei ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu

Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega, a efectuat astăzi o vizită de lucru pe șantierul de pe centura municipiului Târgu-Jiu pentru verificarea stadiului lucrărilor.
”Am efectuat astăzi o vizită pe șantierul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu, alături de reprezentantul Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu. Am constatat că, deși condițiile sunt optime pentru acest tip de lucrări, ritmul în care se desfășoară este lent, iar mobilizarea utilajelor și a lucrătorilor pe acest șantier este nesatisfăcătoare. Acest drum este esențial nu doar pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu, dar și pentru transportatori și cei care tranzitează orașul. ”
Lucrările prevăzute în proiectul de execuție a variantei ocolitoare constau în: aproximativ 20 de kilometri de asfalt; 3 noduri rutiere; 2 intersecții giratorii; 1 pasaj peste DN66; 1 pod peste CF 221 și râul Amaradia; 1 pod peste râul Jiu; 1 pod peste râul Șușița; 1 pasaj peste DN 67; 1 pod peste râul Amaradia; 1 pasaj peste CF 202; 1 pasaj peste CF202 si DN 66 ( km 82+750); 1 pasaj centură; 3 pasaje superioare la DJ 663A; DJ 674 A și DC 01; 3 podețe cu L=5m pentru supratraversarea drumurilor agricole.