Informare de presă 16.04.2021

Informare de presa – situația privind rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Gorj

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 din județul Gorj a scăzut sub pragul de 1, fiind printre cele mai reduse de la nivel național. Astăzi, indicele înregistrat în județul Gorj este de 0,96 și de 0,94 în municipiul Târgu Jiu. Singura localitate cu o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori, este orașul Țicleni(3,31).

”Acest lucru înseamnă că vor fi ridicate o serie de restricții și vom avea o libertate mai mare. Important este să gestionăm în continuare cu înțelepciune situația benefică în care ne aflăm, să ne protejăm și să ne vaccinăm.
Un semnal de alarmă îl reprezintă faptul că aproape toate paturile de terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu sunt ocupate de pacienți aflați în stare gravă, toți fiind din județul Gorj, ceea ce ne demonstrează că, deși sunt puține cazuri noi de îmbolnăvire de COVID-19, acestea sunt grave.
Le mulțumesc medicilor pentru efortul pe care îl depun în vederea salvării celor care sunt afectați de acest virus.” este mesajul prefectului județului Gorj, Corneliu Răducan Morega.