INFORMARE DE PRESĂ 22.04.2020

Instituția Prefectului – Județul Gorj informează că echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale derulează în continuare acțiuni în vederea combaterii răspândirii Covid-19. Astfel, polițiști gorjeni alături de jandarmi, militari și polițiști locali, acționează în sistem integrat, fiind prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.

În ultimele 24 de ore au fost executate 19 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 707 persoane și au fost supuse controalelor 9 societăți comerciale, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul Stării de Urgență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulație.

De asemenea, polițiștii locali au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare totală de 5.000 de lei.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona centrelor de carantină și au desfășurat activități de verificare în teren de respectare a interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19. Au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum total de 2.000 lei, două persoane, deoarece nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii COVID -19

  Biroul de presă