Informare de presă 08.04.2020

Pe teritoriul județului Gorj, situația persoanelor aflate în carantină instituționalizată sau a celor aflate în izolare, se prezintă astfel:
• Numărul persoanelor aflate în izolare continuă să scadă. După ce ieri se înregistrau 1701 persoane, astăzi, din datele înregistrate la Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției, reiese faptul că se mai află în izolare 1551de persoane (171 au ieșit din izolare în ultimele 24 de ore și 21 au intrat în izolare)
• 630 de persoane se află în carantină instituționalizată. În ultimele 24 de ore, 20 de persoane au ieșit din carantină și 22 au intrat în carantină.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne dar și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:
• În ultimele 24 de ore, polițiștii gorjeni au verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a peste 1480 de persoane, în total fiind verificate peste 300 de locații. Oamenii legii au mai desfășurat și alte misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. În urma acestora, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 195.000 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. O tânără din județul Gorj nu a respectat măsura izolării și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, fiind plasată în carantină instituționalizată pentru 14 zile.
• Totodată, polițiștii locali au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 29.000 de lei.
• De asemenea, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona centrelor de carantină cu 40 jandarmi, însoțirea a 7 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj. Jandarmii gorjeni au desfășurat activități de verificare în teren privind respectarea interdicției de a nu părăsi locația de izolare la persoane din localitățile Tg-Cărbunesti, Rovinari și Motru.
• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au efectuat misiuni de transport a persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Gorj asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Gorj.

Grupul de comunicare al CJCCI Gorj