Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat joi, 2 septembrie a.c., la o ședință condusă de Prim-ministrul Florin Cîțu, având ca teme stadiul pregătirilor pentru sezonul rece și pentru începerea anului școlar, precum și situația campaniei de vaccinare și a centrelor de vaccinare.

Ședința a avut loc în sistem videoconferință. Au mai participat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, reprezentanți de la Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prefecții și șefii structurilor MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a subliniat necesitatea colaborării între toate structurile și autoritățile implicate în gestionarea fenomenelor specifice sezonului rece.

”Comitetele județene pentru situații de urgență trebuie să se asigure că pregătirile sunt în parametri optimi și, totodată, că este asigurată fluența fluxului decizional și resursele sunt suficiente și corect dimensionate. La nivelul IGSU capabilitățile vor fi suplimentate până la sfârșitul anului și mă refer la Autospecialele pentru Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) folosite pentru intervenții în cazul producerii unor situații de urgență de amploare și intensitate deosebită”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Ministrul afacerilor interne a menționat că structurile MAI desfășoară mai multe acțiuni pentru combaterea infracțiunilor legate de adeverințele/certificatele false de vaccinare. Domnul Lucian Bode a atras atenția că scopul acțiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverințelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puși în pericol toți cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane.

În cadrul ședinței, ministrul Afacerilor Interne a făcut referire și la stadiul măsurilor luate pentru atingerea obiectivului asumat la nivel guvernamental de începere a anului școlar în siguranță, precizând că față de întâlnirea precedentă pe această temă, Poliția Română a crescut media zilnică de efective de la 4.784, cât era inițial, la 5.182.