Apel catre cetatenii judetului Gorj

Având în vedere creșterea numărului de persoane infectate la nivelul județului Gorj și creșterea numărului de pacienți internați în spitalele din județ, Instituția Prefectului – Județul Gorj face apel către toți cetățenii județului Gorj să se vaccineze și să respecte regulile de protecție anti-COVID. Situația este cu atât mai gravă, cu cât varianta Delta este mai transmisibilă decât celelalte variante ale virusului.

Dacă respectarea măsurilor de prevenție (purtatul măștii, distanțarea fizică, igiena mâinilor) ne ajută să reducem șansele de a fi expus la virus sau de a-l răspândi la alții, vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă cea mai eficientă modalitate de a scăpa de formele grave ale bolii, diminuând riscul de internare sau de complicații. Până în acest moment un număr de 82.604 gorjeni au conștientizat importanța vaccinării, realizându-și doza completă de vaccinare.

         În județul Gorj, la ora actuală, în 41 de unități administrativ-teritoriale se înregistrează incidență de peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, cele mai mari înregistrându-se în Văgiulești (11,19), Arcani (10,15), Cătunele (9.92) sau municipiul Motru (8,35).

Situația în spitalele din județ este în continuare gravă, 472 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în acest moment și nu există nici un loc liber la secțiile ATI de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești.

Deși vaccinarea este un act voluntar, este și unul de responsabilitate. Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului și de îmbolnăvire a altor persoane.