Informare de presă 29.04.2020

Instituția Prefectului – Județul Gorj informează că patrule mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali precum și lucrători din cadrul MAPN continuă să acționeze zi de zi pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică (patrulare, filtre, verificări persoane, etc).

În ultimele 24 de ore, polițiștii gorjeni au desfășurat 19 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.

Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 1.033 de persoane, iar 6 agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul Stării de Urgență.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.400 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Totodată, polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională, pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 2.000 de lei.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a 8 centre de carantină cu 18 jandarmi, precum și însoțirea a două transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj. Jandarmii gorjeni au desfășurat și activități de verificare în teren privind respectarea interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19, la un număr de 46 persoane. Cu această ocazie o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19.
Biroul de presă