Comunicat de presă 19.07.2023

În data de 18.07.2023, la sediu Instituției Prefectului – Județul Gorj, sub conducerea prefectului județului Gorj, s-a desfășurat ședința extraordinară a Unității Locale de Decizie (U.L.D.) din cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (C.L.C.B.).

Au participat membrii Unității Operaționale Locale (U.O.L.) și ai Unității Locale de Sprijin (U.L.S.), medicii de liberă practică împuterniciți de unitățile administrativ teritoriale cele mai afectate de virusul PPA ( municipiul Târgu Jiu, orașul Tismana și comunele Drăguțești, Bălești, Bâlteni, Telești, Bolboși, Drăgotești, Borăscu) precum și gestionarii fondurilor de vânătoare.

A fost analizată evoluția epizootiei şi eficiența acțiunilor întreprinse în focarele de PPA, fiind dispuse măsuri pentru îmbunătățirea cooperării instituționale între D.S.V.S.A., autoritățile publice locale și gestionarii fondurilor de vânătoare.

La această dată există un număr de 58 de focare de PPA confirmate în nouă U.A.T.-uri și 20 de suspiciuni pentru care se așteaptă rezultatele de la laborator, fiind ucise un număr de 244 animale.