Comunicat 11.06.2020

Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) va demara procesul de distribuire a celei de-a doua tranșă de pachete cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate. În județul Gorj vor fi distribuite, începând cu 24 iunie, 20.989 de pachete care vor ajunge la persoanele defavorizate din cele 70 de Unități Administrativ Teritoriale. Pachetele de igienă cuprind periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon de copii, șampon de adulți și detergent de rufe.

Instituția Prefectului a identificat locațiile disponibile pentru depozitarea produselor pentru fiecare primărie în parte. Totodată, s-a constituit Grupului Județean POAD prin Ordin al prefectului, grup din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Unităților Administrativ Teritoriale și ai mai multor instituții publice deconcentrate.

 

Categoriile de persoane care vor beneficia de pachete în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:

persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

Prima tranșă a fost livrată în luna ianuarie 2020 când, în județul Gorj, s-a distribuit un număr de 20.989 de pachete de igienă.

 

De asemenea, la sfârșitul acestei luni, Ministerul Fondurilor Europene va începe distribuirea primei tranșă de pachete cu alimente. Contractul, finanțat tot din POAD, a fost deja semnat și are o valoare de peste 1 miliard lei.

Biroul de presă