Comunicat de presă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi Hotărârea Nr.34 prin care s-a aprobat:

· având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori pentru localitatea Godinești (3,02), în perioada 20.10.2020, ora 00:00 – 02.11.2020, ora 00:00, se dispun următoarele măsuri:

1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

2. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

3. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

4. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

5. Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

6. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online.

 

Având în vedere că valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru localitățile Jupânești (1,94), Schela (1,78), Stoina (1,72) și Baia de Fier (1,66), în perioada 20.10.2020, ora 00:00 – 02.11.2020, ora 00:00, se dispun următoarele măsuri:

1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.

 

2. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

 

3. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

 

4. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

· suspendarea temporară a activităților didactice în modalitatea ”față în față” la Școala Gimnazială Nicolae Tomovici Plopșoru și Grădinița cu Program Normal Olari, cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu)

· se aprobă organizarea activităților didactice la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Tg-Jiu, în scenariul galben pentru clasele a V-a , a VI-a și a VII-a iar pentru celelalte clase procesul de învățămând se va desfășura în modalitatea față în față.