Comunicat de presă – verificări în școli

Pentru a se asigura că sunt respectate toate regulile impuse pentru ca, din 2 iunie, elevii din anii terminali să revină în cele mai bune condiții la școală, pentru a se pregăti pentru examenele finale, prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan împreună cu subprefecții, inspectorul școlar general și inspectorii școlari adjuncți au efectuat verificări la mai multe unități școlare din județ.

Astfel, a fost verificat modul în care autoritățile locale împreună cu conducerea fiecărei școli au stabilit circuite speciale de intrare/ieșire, au fost luate măsuri speciale de igienizare și dezinfecție, au achiziționat soluție dezinfectantă și termometre, au luat toate măsurile ca băncile să fie aranjate astfel încât să se respecte distanțarea sau dacă au fost montate panouri de protecție de plexiglas la nivelul acestora.

La nivelul județului Gorj, de marți 2 iunie, vor reveni la școală 3877 de elevi din anii terminali. Dintre aceștia 2140 de elevi se vor pregăti pentru evaluarea națională și 1737 pentru bacalaureat.