Comunicat de presa 17.06.2020 prelungire stare de alerta

 

Starea de alertă a fost prelungită, la nivel naţional, cu 30 zile, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 476 din 2020, publicată în Monitorul Oficial.

 

Potrivit documentului s-a decis relaxarea anumitor activități:

Grădinițele, creșele și afterschool-urile își vor relua activitatea pe parcursul verii. Această activitate se va relua cu respectarea unui set de norme și de măsuri de aplicare.

De asemenea, s-a luat decizia de a se relua activitatea în sălile de fitness, cu respectarea unor condiții de distanțare fizică și de natură sanitară.

O măsură așteptată de multă lume se referă la activitatea cultelor religioase. Începând de astăzi desfășurarea slujbele sau adunările religioase se va face în interior. Numărul de persoane aflate în interiorul bisericilor sau sălilor de cult se va face în funcție de suprafața acestor săli iar persoanele vor păstra distanțarea fizică și vor fi obligate să poarte masca.

Orice eveniment privat în interior nu va depăși numărul de 20 de persoane, iar evenimentele private în aer liber nu vor depăși un număr de 50 de persoane.

Competițiile sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber se vor desfășura, însă fără spectatori.

Dacă o persoană e izolată la domiciliu sau chiar în carantină instituţionalizată, poate ieşi din acest spaţiu doar pentru a participa la o înmormântare a unei rude apropiate. Condiţia este să nu aibă simptome COVID-19 şi să primească acordul Direcției de Sănătate Publică și avizul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Pe de altă parte, se va păstra obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise și în transporturile în comun dar și a triajului epidemiologic la intrarea în instituții.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj, sub conducerea prefectului județului Gorj, Cristinel Rujan, va monitoriza, în continuare, aplicarea și respectarea tuturor măsurilor și restricțiilor impuse de starea de alertă.

 

Biroul de Presă