Atenționare conducători auto

În urma atenționărilor primite de la Administrația Națională de Meteorologie, în perioada 17 ianuarie, ora 14 – 18 ianuarie, ora 22, în județul Gorj se așteaptă fenomene meteo precum precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori și intensificări ale vântului iar în zona de munte vânt puternic, viscol, zăpadă troienită.

În aceste condiții, Instituţia Prefectului – judeţul Gorj recomandă tuturor gorjenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, trebuie să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate. De asemenea, în aceste condiţii de iarnă, trebuie să-şi echipeze corespunzător autovehiculele (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.)

Cei care sunt blocaţi în trafic în afara localităţilor, pe timp de viscol, trebuie să ia următoarele măsuri: să pornească luminile de avarie; să anunţe evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde au rămas blocaţi. Să rămână în autoturism până ce echipele de intervenţie vin să îi salveze. Să nu părăsească autoturismul dacă nu văd în apropiere o clădire în care ar putea să se adăpostească. Să pornească motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Să cureţe periodic zăpada de pe ţeava de eşapament. Să pornească lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să îi localizeze.