Mesajul Prefectului județului Gorj cu ocazia Zilei Naționale a României

Dragi gorjeni,

Astăzi, mai mult decât oricând, simțim mândria de a ne fi născut într-un colț mirific de țară, plin de încărcătură spirituală și istorică.
Suntem urmașii unor figuri emblematice ale istoriei și culturii naționale, personalități care au marcat trecutul și prezentul acestei minunate nații.

Noi, gorjenii, avem datoria sacră de a păstra nealterată ideea de unitate și neatârnare a poporului, idee pentru care înaintașii noștri și-au dovedit sacrificiul suprem.

Suntem obligați, având ca exemplu patriotismul lui Tudor Vladimirescu și al Ecaterinei Teodoroiu sau al generalilor gorjeni din armata țării de-a lungul deceniilor, să ne apărăm valorile și crezul într-o Românie puternică și respectată. Protejați de geniul lui Brâncuși, trebuie să ne angajăm că vom face cunoscute lumii, tradițiile și frumusețile acestor meleaguri fără asemuire. Dar toate acestea le putem realiza doar uniți.

Astăzi, de Ziua Națională a României, în anul în care patria împlinește 100 de ani, vă rog să vă deschideți sufletele și să reprimiți căldura pe care ne-o dă ideea de unitate. Vă rog să reaprindeți în inimi, flacăra patriotismului și al respectului față de simbolurile naționale.

Haideți ca, împreună, să redevenim ceea ce am fost acum un veac. O națiune demnă și mândră de istoria și de apartenența noastră etnică. Haideți să redevenim un singur popor, cu un singur țel măreț. Acela de a fi mândri că suntem români. Acela de a ne uni forțele și cugetul pentru binele României.

Dragi gorjeni și români de pretutindeni, în numele Instituției Prefectului Județul Gorj și al meu personal, primiți respectul și dorința de mai bine, dragostea față de semeni și mândria de a striga cu toții, într-un glas, “ NOI SUNTEM ROMÂNI !”

Suntem românii care au privilegiul să trăiască aniversarea Centenarului Marii Uniri. Suntem românii care avem datoria să ne apărăm identitatea și să construim, asemeni celor ce au înfăptuit România, o țară demnă și respectată. Suntem cei ce trebuie să lăsăm urmașilor noștri, o patrie puternică pe care să o purtăm în suflet.

    LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

    LA MULȚI ANI, ROMÂNI DIN TOATE COLȚURILE LUMII !